KLANN je osnovan u Donaueschingenu 1978. godine. Mi smo srednje velika, međunarodno operativna kompanija sa sedištem u Donaueschingen / Nemačka i specijalizovana za razvoj i proizvodnju specijalizovanih alata za automobilsku industriju i aftermarket.

Od početka 2016. godine, renomirani dobavljač specijalističkih alata za montažu, održavanje i popravku motornih vozila je sada u potpunosti integriran u GEDORE grupu. Kao deo automobilske grupacije, u kojoj GEDORE objedinjuje svoju stručnost, Klann-Spezial-Verkzeugbau GmbH sada postoji pod novim imenom GEDORE Automotive GmbH. Trenutno, u našoj kancelariji u Donaueschingen-u zapošljavamo 97 visoko kvalifikovanih i motivisanih ljudi, uključujući 10 pripravnika. Sa više od 90 patenata i nemačkih komunalnih modela u zemlji i inostranstvu, GEDORE Automotive je jedan od vodećih svetskih proizvođača specijalističkih automobilskih alata. GEDORE Automotive ima proizvodnju u Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u. Kada je reč o olakšavanju i optimizaciji profesionalnog popravka vozila, specijalistički alati GEDORE Automotive su prvi po izboru širom sveta.

Naš primarni cilj je da popravke učinimo sigurnijim, lakšim, bržim i time ekonomičnijim. Da bismo postigli ovaj cilj, kontinuirano dizajniramo i razvijamo inovativne profesionalne alate za sve vrste vozila u našoj potpuno opremljenoj eksperimentalnoj radionici. Neposredna reakcija na potrebe i zahteve tržišta je od vitalnog značaja. Imajući to u vidu, dizajniramo i proizvodimo naše alate sa najmodernijom tehnologijom i nudimo širok spektar praktičnih kurseva obuke u našem Centru za obuku.

Pogledajte ili preuzmite kataloge proizvođača u PDF formatu: