NEW SPEED HEAD Katalog

New Speed kosilica je čvrst i pouzdan alat, idealan za košenje trave i žbunja do prečnika od 8 cm. Oprema je napravljena od čelika visoke čvrstoće kako bi se osigurala izdržljivost i pouzdanost. Dostupne su dve veličine od 120 cm i 150 cm, a kosilica može biti opremljena sa pet različitih tipova rotora koji omogućavaju rad u različitim kontekstima, od zelenog održavanja do šumarskih radova: zglobna mlatilica, sečivo u obliku slova I, poluokretno mlatilice, šumarski čekići i okretni čekići. Svaki rotor je zamenljiv i može ga lako zameniti jedan operater. Rotor može dostići brzinu rotacije do 3000 o/min u oba smera.
Kombinacija sa rotatorom za 180° (opciono) omogućava povećanje produktivnosti.
 
Radno vreme je optimizovano jer mašina – zahvaljujući rotatorskoj jedinici – može da radi u oba smera otkazujući zastoje zbog manevara i prepolovljavanja potrošnje. Kod tradicionalnog poljoprivrednog traktora opremljenog teleskopskom rukom potrebno je svaki put mašinu staviti u početni položaj kako bi sečela u pravom smeru. Podesivi potporni valjak čini opremu raznovrsnom i funkcionalnom, omogućavajući operateru da odabere visinu reza u skladu sa potrebama koje zahteva situacija.
 
Ova glava za rezanje trave može biti opremljena zaštitom lanca za zaštitu od štrcanja krhotina i materijala. Rezna glava Nev Speed je pravi vodeći proizvod iz asortimana Energreen Professional Ekuipment i pogodna je za sve samohodne ILF mašine. Samohodni, sa svojim teleskopskim rukama različite dužine, mogu da dođu i do najtežih područja. Ova glava za rezanje trave je najbolja za aktivnosti melioracije, održavanje zelene površine duž obala, kanala i jarkova. Odličan je i za održavanje duž trasa, ulica i autoputeva.